Kategoriat
Yleinen

Henkilöstövuokraus tuo helpotusta yrityksen arkeen

Henkilöstövuokraus eli vuokratyö on joustava työn tekemisen muoto, niin työnantajan kuin työntekijänkin näkökulmasta. Työnantaja hyötyy vuokratyöstä erityisesti nopeasti muuttuvissa resurssitarpeissa ja tilanteissa, kun tarvetta on vain määräaikaiselle työntekijälle. Yllättävässä työvoiman tarpeessa yritys voi rekrytoinnin sijaan valita henkilöstövuokrauksen, joka helpottaa yrityksen arkea täsmäavun lailla, ilman resurssien laittamista täydelliseen rekrytointiprosessiin. Joskus henkilöstövuokraus voi johtaa myös vakituiseen työsuhteeseen. Henkilöstövuokraus on yleistynyt nopeasti vuosien aikana ja nykyään vuokratyöntekijöitä voidaan hakea myös asiantuntija- ja jopa johtajatason pesteihin.

Työuraansa aloitteleville nuorille henkilöstövuokraus on mainio tapa päästä kiinni työelämään ja hankkia kallisarvoista työkokemusta. Henkilöstövuokrauksen kautta saa usein hankittua kokemusta useilta aloilta eri työtehtävistä, ja monipuolisesta kokemuksesta on hyötyä myös jatkossa. Henkilöstövuokrauksen kautta työskennellessä työajat ovat usein hyvin joustavat, joten vuokratyö sopii hyvin myös esimerkiksi opiskelijoille.

Henkilöstövuokraus yhdistää työntekijän ja työnantajan

Henkilöstövuokraus tuo työtä tarvitsevan ja työntekijää tarvitsevan saman pöydän äärelle.

Henkilöstövuokrauksen tavoitteena on yhdistää työntekijä ja työnantaja mahdollisimman helposti ja vaivattomasti. Henkilöstövuokraus sopii tilanteeseen, missä yritykselle tulee yllättävä työvoiman tarve, esimerkiksi lomien tai vilkkaan sesongin vuoksi. Yrityksen ei tarvitse huolehtia aikaa vievästä rekrytoinnista, vaan se voi keskittyä oleelliseen samalla kun henkilöstövuokrausfirma hankkii sopivan työntekijän määräaikaiseen työtehtävään. Henkilöstövuokrausta tarjoava yritys pyrkii löytämään juuri asiakasyrityksen tarpeisiin sopivan työntekijän. Vuokratyöntekijät on haastateltu ja arvioitu jo valmiiksi, jolloin oikeanlaisen osaamisen omaava henkilö pystytään tarjoamaan työntekijäksi nopeasti.

Miten henkilöstövuokraus etenee?

Henkilöstövuokrauksessa on kolme osapuolta: henkilöstövuokrausyritys, työntekijä sekä henkilöstöä vuokraava yritys. Kun yritykselle tulee yllättävä resurssitarve, voi yritys vuokrata joustavasti työvoimaa henkilöstövuokrauksen kautta. Yritys tekee vuokratyöyrityksen kanssa sopimuksen, jonka jälkeen yrityksen tarpeet ja toiveet työntekijän suhteen kartoitetaan. Työntekijän profiilin perusteella vuokratyöyritys suorittaa rekrytointiprosessin ja esittelee sopivat ehdokkaat yritykselle. Lopullisen työntekijän valinnan tekee aina yritys itse. Työntekijä työskentelee henkilöstövuokrausyrityksen palkkalistoilla.

Henkilöstövuokrauksesta hyötyvät kaikki osapuolet

Henkilöstövuokrauksen tavoitteena on, että kaikki osapuolet hyötyvät henkilöstövuokrauksen käytöstä. Työnantajalle henkilöstövuokraus on helppo tapa saada nopeasti uutta työvoimaa auttamaan resurssipulassa, esimerkiksi lomien, sesongin tai äkillisen kiireen ajaksi.

Henkilöstövuokraus myös säästää yrityksen aikaa ja rahaa, kun rekrytointia ei tarvitse hoitaa itse. Rekrytointiin kuluvan ajan voi käyttää paremmin hyödyksi yrityksen liiketoiminnan hoitamiseen. Vuokratyöntekijän voi myös palkata vakituiseen työsuhteeseen, mikäli työvoiman tarve jatkuu. Työntekijä pääsee työskentelemään henkilöstövuokrauksen kautta joustavasti itselleen sopivalla tavalla, kuitenkin kartuttaen arvokasta työkokemusta. Joustavat työajat ja monipuoliset työtehtävät tekevätkin vuokratyöstä loistavan ratkaisun etenkin nuorille.

Henkilöstövuokrauksen hyödyt yritykselle:

  • Nopea reagointi yllättäviin ja muuttuviin resurssitarpeisiin.
  • Kilpailukyvyn ja toiminnan jatkuvuuden varmistaminen kaikissa tilanteissa.
  • Ulkoistettu rekrytointiprosessi säästää aikaa ja rahaa.
  • Sopii hyvin uudelle yritykselle, sillä työnantajavastuut ovat henkilöstövuokrausta tarjoavalla yrityksellä.
  • Vuokratyöntekijästä voi tulla vakituinen työntekijä, mikäli resurssipula on pysyvä.

Vuokratyön hyödyt työntekijälle:

  • Mahdollisuus kerryttää arvokasta työkokemusta elämäntilanteeseen sopivissa määrissä.
  • Mahdollisuus työllistyä täysipäiväisesti.
  • Piilotyöpaikat voivat löytyä vuokratyön kautta.
  • Mahdollisuus joustaviin työaikoihin, esimerkiksi opiskelujen ohessa.